Nutritious Movement™

Voed je lichaam met beweging!

Je lichaam is een ingenieus werkend stukje biologie. Elk onderdeel heeft een specifieke taak. Jij bent de bestuurder, de machinist, jij geeft opdracht (bewust of onbewust) aan je lijf om taken uit te voeren. Door moderne leefgewoontes zijn er minder opdrachten, ze zijn minder duidelijk, of ze komen niet goed over. De machine kan gaan haperen en slijtplekken ontstaan. Voorbeelden van die slijtplekken zijn “welvaartsziekten”: voetklachten, osteoartrose, auto-immuunziekten, osteoporose, hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsslijtage, bekkenbodemklachten.

Veel van deze aandoeningen en pijntjes die we er maar voor lief bijnemen en gedurende ons leven blijven verzamelen, kun je verminderen of zelfs wegnemen door weer gevarieerd en voldoende te bewegen. Ze hebben meestal niet te maken met erfelijkheid of leeftijd, maar hoe je geleerd hebt je lichaam te gebruiken.

We weten allemaal dat goede voeding effect heeft op lichaam. Net zoals geen stress, voldoende rust en slaap, goede leefomgeving. Maar een gebalanceerd beweegdieet met micro- & macrobewegingen is net zo belangrijk. Het bevordert veerkracht, zelfredzaamheid en helpt klachten voorkomen.

Schermafdruk 2015-12-09 16.28.16.png

De Restorative Exercise™ oefeningen van het  Nutritious Movement™ zijn ontwikkeld door biomechanicus Katy Bowman.

 

 

Met een beetje nieuwe kennis krijg je meer invloed op je eigen lijf dan je zou denken!

Het Nutritous Movement™ -programma van Katy Bowman

Het  programma steunt op 2 pijlers: herstellende oefeningen en leefstijlaanpassingen die je lichaam voeden.

De oefeningen helpen om al je spieren weer aan de gang te krijgen op basis van 25 objectieve ijkpunten voor totale lichaamsuitlijning. Je leert er in eerste instantie 50! De oefeningen zijn voor iedereen aan te passen. Soms lijken ze op oefeningen die je kent uit yoga, fitness, aerobics. Maar de manier waarop je ze uitvoert is anders dan je gewend bent. Simpel en eenvoudig, maar zeer uitdagend voor je moderne lijf!

Een leefstijl doorspekt met voedende beweging en het “verwilderen” van je leef- en werkomgeving helpen je stap-voor-stap om de gezondste versie van jezelf te worden.

Hoe zit je op een stoel en hoe lang? Welke schoenen draag je het vaakst? Hoeveel wandel je? Deze normale spullen en dagelijkse gebruiken zijn zeer bepalend voor je gezondheid.  Het zou fijn zijn om zonder medicatie, hulpmiddelen of ingrepen jezelf goed te (blijven) voelen. Met de biomechanische kennis die je tijdens de les opsteekt, bepaal je zelf welke gezondere opties belangrijk en haalbaar zijn voor jouw lijf en leven.

Wil je eens kennismaken met oergezond bewegen, neem dan vandaag nog contact op!

Op alignmentLAB leer je

  • waar je lichaam toe in staat zou moeten kunnen zijn
  • wat je lichaam momenteel kan
  • welke oefeningen je spieren weer optimaal laten functioneren

Over Katy Bowman,  biomechanicus en grondlegger Nutritious Movement™

Certification week Mina

Bewegingswetenschap werd louter toegepast voor

katy in NMC
Katy in het NM Center

het verbeteren van professionele sportprestaties en voor revalidatie, totdat biomechanicus Katy Bowman dezelfde technische principes ging toepassen op het dagelijks gebruik van de ‘menselijke machine’. Haar doel: essentiële informatie te verspreiden over gezond bewegen zodat je goed geïnformeerd keuzes kan maken voor je eigen welzijn.

Katy leidt het Nutritious Movement Center, waar ze met haar “teaching staff” (waar Mina deel van uitmaakt!) al veel Restorative Exercise™ Specialists heeft opgeleid. Katy is een graag geziene gast in podcasts over gezondheid. Haar werkzaamheden bestaan uit het  produceren van DVD’s, haar blog schrijven, lezingen geven op congressen en ook zeer informatieve boeken schrijven:

propriometrics press

Eén opmerking over 'Nutritious Movement™'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.