Ook verkouden? Bilspieren activeren!

Snipverkouden!

Er is werk aan de winkel voor mijn lijf: een verkoudheidsvirus de das om doen.

Gisteren had ik een workshop in Kortrijk. Alleen de leraar en ik stonden 3,5 uur. Hij vooraan in het lokaal en ik achteraan om niemand het zicht te ontnemen. Ik had een goede kijk op de groep cursisten waarvan bijna iedereen onderuitgezakt op zijn staartje zat.

Dit kleine botstelsel onderaan je ruggenwervel is niet geschikt voor zoveel druk. Zoals je hier in de video kunt zien, het is een iele constructie. Denk blije hond en draag je staartje kwispelend. Zoek je robuuste zitbeenknobbels op om je bovenlijf te dragen, hier het filmpje van mijn docent Katy Bowman van het Restorative Exercise Institute (applaus 🙂  )

Er viel me nog wat op aan mijn medecursisten: de platte kont van hakkendragende dames (ook die BV die aan de cursus meedeed) en het gekanteld bekken van de aanwezige mannen! Mijn vriendin en collega Luciënne van Leeuwen van www.align4wellness.com is sinds 1 februari gestart met een 50-daags blogavontuur over “de derrière”. Leer van Lucy hoe je een goeie bilpartij krijgt en tegelijkertijd incontinentie en prostaatklachten voorkomt (en herstelt!!) en wat spiergebruik met gezondheid te maken heeft.

Helemaal geïnspireerd door haar butt-talk, stond gisterenavond de hurkzit en pririformisstretch op het lesprogramma. Ik deed lekker mee, want de terugreis van Kortrijk naar huis was een zitactie mijnerzijds (boehoeh). Na de les (ook met geluidseffecten van de participanten) voelde ik me als herboren en de druk die ik voelde in mijn hoofd van de verkoudheid was weg! Het gebruiken van m’n achterkant hielp mijn lymfenstelsel. Ikke blij.

Dit is een aantal van de oefeningen die we gisteren deden:

Lees hier over de Piriformis stretch met plaatjes!

Deep hip

Squat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.